Een heel grote heuvel naar beneden rollen is misschien wel de beste manier om snel beneden te geraken. Het is ook het leukst. Dus ga erop uit, vind een heuvel en geniet van nr. 2 van onze 50 toppers.

Wat je nodig hebt:

Het enige dat je nodig hebt voor deze uitdaging is jezelf en een heel grote heuvel (dat had je wellicht al begrepen). Het kan een heuvel zijn om het even waar, hoewel je het waarschijnlijk leuker zult vinden om een zachte, met gras begroeide heuvel af te rollen. Of in de zomer van een zandheuvel te rollen in de duinen.

Hoe doe je dat

Als je naar de top van de heuvel bent gelopen, kun je gewoon gaan liggen en je vervolgens naar beneden rollen. Het is altijd leuk om dit met veel vrienden te doen, dan kun je elkaar uitdagen om te zien wie het eerst beneden is.

Geniet van de rit

Terwijl je naar beneden rolt, probeer je ogen open te houden. Wat kan je zien? Hoe voelt het als je rond en rond op het gras gaat? Probeer een geluid te maken wanneer je rolt – wat gebeurt er met je stem als je naar beneden gaat? Het kan moeilijk zijn om dit allemaal in één keer te doen, dus je zal waarschijnlijk een paar keer van de heuvel af moeten rollen om erachter te komen.

Gouden tips

Houd je handen en armen zo dicht mogelijk bij je lichaam terwijl je rolt.

Kijk uit voor dingen waar je niet in zou willen rollen (zoals een koeienvlaai of brandnetels). Dus plan hoe je naar beneden gaat rollen zodat je vervelende dingen kunt vermijden.

Combineer deze activiteit met nr. 28 : ‘beklim een grote heuvel’. Gegarandeerd plezier!

www.nationaltrust.org.uk