Perfect voor solo-avonturiers of grote en kleine groepen – een speurtocht test je zoekvaardigheden in het wild en is ook erg leuk. Werk samen of maak er een competitie van. Ben jij de ultieme sporenzoeker onder je vrienden?

Het mooie van een speurtocht is dat je overal aan de slag kan. De natuur wacht om ontdekt te worden, waar je ook naar buiten kijkt – of het nu in je plaatselijke park, strand of bos is. Als je in groep speelt, kan het handig zijn om het spel over een groter gebied te verspreiden, zodat je niet bespioneerd kan worden door de anderen.

Waar je ook kiest, zorg ervoor dat je met een volwassene controleert of je een veilige plek plek hebt om te spelen, voordat je vertrekt.

Welke wilde schatten kun je zoeken?

Denk aan de plek waar je naartoe gaat voor je speurtocht en wat je daar kan vinden. Noteer de verschillende kleuren die je ziet.

Hoe zit het met je andere zintuigen? Denk aan de verschillende texturen, geuren en geluiden die je kan ontdekken. Kan je een stekelige dennennaald, een zoetgeurende kamperfoelie of een toeterende gans zoeken? Neem een emmer of een lege eierdoos en verzamel een stapel bladeren, schelpen, fossielen, veren of stokjes. Je kan ook op zoek gaan naar sporen van dieren (het is nr. 34 van onze ’50 toppers ‘)? Kan je een slakkenpad, een hertenspoor of een vogelnest vinden?

Er zijn geen limieten aan je speurtocht in de buitenlucht. Zorg ervoor dat je zachtaardig bent en laat alles achter wat de natuur misschien mist.

Wist je dat de klapperende ekster een reputatie heeft als de piraat van de natuur? Hij vindt het heerlijk om in het wild naar schatten te speuren en terug te brengen naar zijn nest.

www.nationaltrust.org.uk