50. Neem een vriend mee op avontuur

Het is geweldig om de natuur zelf te onderzoeken. Maar je kan je plezier verdubbelen als je je natuuravonturen deelt met een vriend.

Wie kan je uitnodigen?

Ken je iemand die graag onder boomstammen kijkt, in grotten klimt of in vijvers tuurt? Dit kan de nieuwe naschoolse vriend zijn of de bekende klasgenoot waarmee je je volgende natuuravontuur deelt. Je kan ook je familie uitnodigen en allemaal een dagje samen op pad gaan om wilde plekken te ontdekken.

Deel je geheime schuilplaatsen

Vervolgens moet je een plek bedenken die je samen wil verkennen. Heb je een geheime schuilplaats die je graag wil delen? Misschien is het een boom in je tuin, een kiezelstrand of een nabijgelegen bos? Laat je vriend weten waarom je van deze plek houdt en vraag hem naar een plek die speciaal voor hem is.

Waar je ook gaat, zorg ervoor dat je toestemming hebt van een volwassene voordat je vertrekt.

Wat zit er in je rugzak?

Niemand geniet van een avontuur in doorweekte sokken. Dus eerst is het een goed idee om het weer te bekijken en na te denken wat je best meeneemt. Ben je van plan een tijdje buiten te zijn? Als dat zo is, wil je misschien ook iets te drinken en te eten meenemen.

Wat kan je natuuravontuur nog leuker maken? Een emmer voor het verzamelen van schelpen, een vergrootglas om insecten te inspecteren of een camera om je boomklimuitdaging aan te gaan? Denk groot, maar neem niet meer dan je comfortabel kunt dragen.

Tijd voor een uitdaging

Je hebt je perfecte plek gevonden – nu is het tijd voor een spel. Wees creatief en werk met wat je om je heen hebt. Waarom daag je elkaar niet uit voor een stapelwedstrijd, speel je een spelletje schaduwtikkertje of race je met bladeren langs een rivier? Je kunt zelfs een spelletje bingo spelen met behulp van de vormen, kleuren, geluiden en texturen van de natuur.

Veel plezier en zorg ervoor dat je tijdens het spelen geen dieren in het wild pijn doet.

Wat is dat geluid?

Neem voordat je vertrekt de tijd om naar de geluiden om je heen te luisteren en na te denken over de verschillende wezens die daar leven. Welk dier zou je kunnen uitnodigen voor je volgende avontuur en waar zouden ze je naartoe brengen? Misschien hebben ze een geheime schuilplaats om te delen …

Het kan het begin zijn van je volgende wilde verhaal.

www.nationaltrust.org.uk