We hopen dat jij en je kinderen veel plezier hebben bij het verkennen van de activiteiten op onze lijst met ’50 toppers’. En het laatste wat we willen is dat je avonturen in tranen eindigen. Daarom bieden we enkele tips en links naar nuttige websites om je te helpen de activiteiten veilig uit te voeren.

Algemeen advies aan ouders en verzorgers

We willen dat onze kleine ontdekkingsreizigers vertrouwen hebben in de natuur, dus het is belangrijk dat ze ook de grenzen leren kennen en zichzelf kunnen beschermen. We hopen dat je beoordeelt wat veilig en geschikt is voor de leeftijd en capaciteiten van je kind. En we raden aan dat al onze ’50 toppers’ gebeuren onder toezicht ​​van een volwassene.

Blije vingers, tenen en neus

Niemand houdt van vochtige sokken. Zorg ervoor dat je je voor het vertrek kleedt volgens het weer en dat je voorziet wat je nodig hebt om warm, schoon, veilig en droog te blijven. Als er nat of winderig weer wordt voorspeld, kan je het beste activiteiten vermijden die bestaan ​​uit klimmen of waar je gaat verkennen in de buurt van bomen, rotsen of golven.

Boomverkenners

Je hoeft niet ver te reizen om een ​​boom te vinden waarin je kan klimmen, waar je naar binnen kan kijken of je achter kan verschuilen. We moedigen je aan om bomen te verkennen, maar sommige bomen – zoals onze oude bomen – zijn niet stevig genoeg voor klimmers. Controleer voordat je gaat spelen of de boom ziek of beschadigd is, tekenen van schimmel of speciale groei vertoont.

Reizigers aan zee

Of je nu op fossielen gaat jagen, in de zee gaat zwemmen of grotten gaat verkennen, het is altijd het beste om de getijden en stromingen te controleren en losse rotsen en kliffen te vermijden. De rotsen kunnen op het strand behoorlijk glad worden, zelfs bij zonnig weer. Wees dus voorzichtig als je stenen verzamelt en let op scherpe voorwerpen, vooral als je op blote voeten sloopt.

Sensatiezoekers

Voordat je kind een van onze actieve uitdagingen aangaat, moet je hem helpen een veilige plek te kiezen die past bij zijn niveau. Niemand wil een heuvel afgaan in een brandnetelstruik … of afstormen op een grootmoeder.

Als je van plan bent deel te nemen aan een van onze moeilijkste activiteiten, zoals rotsklimmen, zwemmen in de zee of kanoën, kan je je inschrijven voor een georganiseerd evenement om de veiligste omstandigheden voor uw kind te garanderen.

Proevers uit de natuur

Eten smaakt beter als het vers is geplukt, maar het is het beste om niets in je mond te stoppen, tenzij je weet dat het veilig is om te eten. Dit geldt vooral voor paddenstoelen, die giftig kunnen zijn, als ze worden gegeten.

Als je geniet van de geluiden en het uitzicht op de natuur tijdens een picknick, raden we je aan de gebieden waar vee is geweest te vermijden en altijd je handen grondig te wassen voordat je gaat eten.

Wil je graag meer ideeën? Klik dan op de verschillende toppers hier op de site.

www.nationaltrust.org.uk

Els De Man